Chrononutrition Nederlands

Waarom probeer ik Chrononutrition?

Op de vraag waarom ik naar Chrononutrition probeer over te stappen, vind ik het moeilijk om te antwoorden. Het is niet echt, omdat ik het antwoord niet weet, maar ik geloof dat ik in zekere zin een beetje gêne voel over mijn beweegredenen.

Sinds ik twee jaar geleden aan de renovaties aan mijn appartement begon, ben ik zo’n drie tot vijf kg bijgekomen. Is het vet? Zijn het spieren? Beide? Ik kan het niet zeggen. Ja, ik heb meer alcohol gedronken en minder evenwichtig gegeten. Maar tegelijk verdubbelden mijn fysieke inspanningen op de meeste dagen. Al moet ik toegeven dat ik me misschien iets voorspiegel, want sinds mijn verhuis fiets ik nooit meer de 10km per dag die ik vroeger deed. Het onkruid groeit nu letterlijk rond mijn fiets. Ik ben van gewoonlijk 60kg naar schommelen tussen 63 en 65 gegaan. Het was een grote schok voor mij, omdat ik al jaren op hetzelfde gewicht zat.

Tegelijk was mijn lief al een tijd bezig met zijn nieuwe eetgewoontes van de Chrononutrition. Hij was nooit dik, maar verloor in een jaar al zijn “kussentjes”. Hij deed ook frequenter aan sport en dronk nog amper alcohol. Hij voelde zich daarbovenop ook heel goed in zijn vel door de veranderingen in zijn lichaam.

Ik denk dat ik stiekem een beetje jaloers op zijn inspanning en zijn discipline ben. Het is lang geleden dat ik me echt nog heb kunnen beheersen. Mijn eetgewoontes zijn helaas nooit goed gebalanceerd geweest. Lees: maanden twee maaltijden door havermoutpap vervangen of elke dag drie keer rijst eten, twee keer per week afhaalpizza en avondjes met enkel rode wijn en een zak chips. (Volgens mijn lief zorgt mijn leeftijd ervoor dat ik dat nu niet meer zonder gevolgen kan blijven volhouden… waar ik natuurlijk niet om kan lachen) Door me nu ook aan de Chrononutrition gewoon te laten worden, hoop ik niet meer in die ongezonde eetgewoontes te hervallen en stiekem hoop ik ook mijn renovatiebierbuikje kwijt te spelen. Voor dat laatste vrees ik wel een beetje, maar bon, het zou mooi meegenomen zijn. Misschien moet ik voor dat element iets meer sporten. Dus ja, Chrononutrition.

0 comments on “Waarom probeer ik Chrononutrition?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: