Nederlands Rêves et écriture

Nieuwjaarswensen 2020

Natuurlijk wens ik je al het beste dit jaar, net zoals iedereen! 2020 mag je veel 20's op 20 geven!

Natuurlijk wens ik je al het beste dit jaar, net zoals iedereen! Ik hoop dat je persoonlijke dromen mogen uitkomen, je gezondheid goed blijft/wordt, je de sterkte vindt om door te zetten en om al het goede in je leven te omarmen. Ik wens je een 20 op 20 voor 2020 (knipoog, knipoog).

Wat een hoge score, misschien is dit iets waar je niet naar streeft, omdat je het vroeger hebt ervaren als een verheerlijkt ideaal. (Of misschien was het voor jou dagelijkse kost!) Het is in elk geval de hoogste score die je iets kan geven of die je kan krijgen, maar zelfs als je er nog niet vaak mee in contact bent gekomen, zijn we toch blijven leven. Ja, hé? Oef. Die 6/20 was niet het einde van de wereld.

Dit jaar wil ik met jou opnieuw naar dat ideaal kijken. Je hoeft die 20/20 niet te behalen, maar misschien wil je jouw eigen scores verbeteren, ongeacht de gebieden die jij belangrijk vindt. Ik beloof je dat het moeilijk kan zijn, maar ik geloof dat je jouw doel ongetwijfeld kan benaderen! Het is tijd om uit onze comfortzone te stappen (en om andere dan toch weer te omarmen). Mijn vier wensen en focuspunten voor deze blog in 2020 zullen je daarbij helpen.

Gezondheid

De basis van een goed jaar ligt in het onderhouden van een goede gezondheid. Fysieke èn mentale problemen weerhouden ons ervan om vooruit te gaan en onszelf te overstijgen. We kennen allemaal de uitdrukking “een gezonde geest in een gezond lichaam”, Mens sana in corpore sano. Bedankt Wikipedia om me wat meer informatie hierover te geven. Het zou van een Romeinse dichter, Juvenal komen, maar eerder werd ook al een gelijkaardige tekst in het Grieks gevonden, bij Thales. We kunnen het er over eens zijn dat dit een zegswijze is die al een tijdje meegaat.

Maar tussen woord en daad is er vaak een enorme kloof en we gaan vaak voor ongezonde levenskeuzes tegen beter weten in…. De Maanboom wenst je daarom nog eens een goede gezondheid en dit jaar zullen we ons samen verdiepen in het verbeteren ons voedingspatroon en we gaan genieten van de dingen die er voor ons echt toe doen! Tijd om uit te zoeken wat dat voor jou is. 😉

Wanneer voel jij je tiptop?
Wanneer voel jij je tiptop?

Dromen

Door grondig na te denken over wat we belangrijk vinden, krijgen we opnieuw greep op onze doelen. Dit helpt om gericht aan je geestelijke gezondheid te werken. De Maanboom wenst je daarom een vruchtbare zoektocht naar jouw verlangens. Wat zijn de grote lijnen in je leven en waar wil jij dat ze naartoe gaan? Hoe meer we zicht krijgen in onszelf, hoe meer er duidelijk zal worden (al gelooft deze schrijfster ook dat er veel nieuwe vragen bijkomen).

Dionysse en ik dromen van een wereld met ... oneindig veel kattensnoepjes
Wij houden van samen dromen!

Doorzettingsvermogen

Om je doelen waar te maken, wenst De Maanboom de ontdekking van jouw doorzettingsvermogen. Ik geloof dat het in iedere persoon aanwezig is, maar dat dit door omgevingsfactoren soms op de achtergrond geduwd is. Het is niet het meest wetenschappelijk gestaafde argument, maar we zijn allemaal blijven doorzetten om te kunnen stappen, spreken, lezen… Dit lukte niet van de ene op de andere dag. Door jezelf opnieuw te verbinden met die wil om te slagen en elk (klein) succes waar te namen, zal ook jij je dromen kunnen waarmaken.

Een marathon of een wandeling om je blok. Blijven doorzetten is de boodschap!
Blijven doorzetten is de boodschap!

Acceptatie

Ik wens je ook de mogelijkheid om te aanvaarden. Je verleden aanvaarden om vooruit te gaan, je huidige situatie aanvaarden om er actief en bewust mee aan de slag te gaan (en niet passief te ondergaan). Soms is het nodig om iets nadeligs te aanvaarden zodat je andere doelen kan verwezenlijken. Ervaringen zijn ooit volledig negatief of positief. Omarm daarom zowel de moeilijke als de gemakkelijke, de lelijke, de mooie, het zware en het luchtige, want na het accepteren van beide, dan pas kan je de balans opmaken.

Ter inspiratie: deze koorddanseres had duidelijk een goede balans

Een tipje van de sluier

In 2020 mag je veel blogposts van De Maanboom verwachten! De motivatie is groot om regelmatig te schrijven en vlotter te worden. Op maandagen zullen er artikels over Chronontrition en bijhorende recepten komen. Over tuinieren zal je elke week op woensdag kunnen lezen en op zaterdagen komt mijn verborgen (nu niet meer zo verbogen) passie aan bod: zelfontwikkeling. Onderzoekjes, tips en adviezen, anekdotes en interviews. We zullen dit jaar onszelf verwennen door diep in onze ziel te kijken – whuaaaat?! :-p (en aan het tuintje te werken). Het zal een fantastisch jaar worden!

De beste wensen van De Maanboom!
De beste wensen!

0 comments on “Nieuwjaarswensen 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: