Baby Daily life Geen categorie Nederlands

De baby-uitzet

Wat haal je in huis voor de geboorte van je kind?

Klein, maar fijn

Ik zal met een dooddoener beginnen: een baby-uitzet is voor iedereen anders. Er zijn uiteraard basisproducten die je nodig hebt, maar het merk, type, de hoeveelheid, die kies je naar jouw levensstijl. Alle andere producten, naast de basis, die worden ook bepaald door de dromen die je creëert voor jou en je gezin.

Wij wonen in een appartement met één slaapkamer en delen die met onze dochter. Er is niet zo veel extra ruimte om veel babyspullen in huis te halen, dus we kozen ervoor om het zo veel mogelijk bij het minimum te houden. Het was dus belangrijk om doordachte keuzes te maken over wat we wel en wat we niet zouden in huis halen.

Uitzet lijst samenstellen

Om mijn uitzetlijst samen te stellen heb ik veel op Pinterest en babywebsites gezocht. Op Pinterest vind je een resem infographics waarop elkeen zijn visie op een uitzet illustreert. Daaruit heb ik een selectie gemaakt en gekeken wat de verschillende prijsklasses waren om ons budget in het oog te houden. We wilden geen fortuin aan producten uitgeven die we toch maar enkele maanden zouden kunnen gebruiken.

babyuitzet geboortechecklist van dreamland

Er wordt vaak over het wiegje en het bedje gediscussieerd als mensen het over pasgeboren baby’s hebben. Welke matras zal je nemen? Staat het wiegje er al? Aangezien wij onze ruimte goed moesten inrichten, ging er sowieso geen apart wiegje komen. De methode Montessori interesseert me al sinds de kinderwens en daar leerde ik ook dat je zonder probleem alleen een matras kan gebruiken. Daarbij komt dat de baby in een slaapzak ligt en niet ver kan gaan, zolang die nog niet kan rollen. Ik moest dit wel nog grondig bespreken met mijn man, want het is niet zo conventioneel om dat te doen. We dachten een tijdje aan een co-sleeper, maar daar hadden we dan een ander probleem. Ons bed is in de vloer verzonken en van veel co-sleepers kan je de pootjes niet verwijderen, waardoor onze dochter een halve meter boven ons zou slapen. Dat zou heel vreemd geweest zijn.

Uiteindelijk hebben we een matras van Ikea en een kwalitatief nestje van Doomoo gekocht. In eerste instantie wou ik het nestje op de matras leggen, maar dat was nog altijd veel te hoog. Nu houden we de matras apart voor als Zoé het nestje ontgroeid is en slaapt ze in het nestje naast mij.

doomoo nestje en matras
Op deze manier presenteerde ik aan de grootmoeders het idee van de matras naast het bed.

Mamilou en papy, de grootouders aan vaders kant hebben ons een kinderwagen met maxicosi geschonken. Dat was heel fijn! We hadden die al een tijdje voor de bevalling en in afwachting wandelde ik soms in het appartement met de wagen rond terwijl ik tegen mijn man onzin uitkraamde.

kinderwagen kinderkraft
We hebben de kinderwagen in ons toekomstige huis laten leveren, omdat we daar tijdens de zomer logeerden.

We hebben niet veel tweedehands gekocht, als is dat natuurlijk een goede optie om veel geld te besparen. Onze verzorgingstafel en een reeks opbergers hebben we geleend van mijn broers en moeder. Er liggen ook al wat kleertjes en speelgoedjes klaar voor later. De meeste kinderen in mijn familie zijn al wat ouder, tussen tien en vijftien jaar. Er zijn wel twee kleine nichtjes die nog in het kleuter zitten. De kleertjes die voor hen te klein zijn liggen nog niet te ver en we hebben er enkele van gekregen.

Geboortelijst of direct kopen?

Sommige dingen van je baby-uitzet kan je op je geboortelijst zetten, andere moet je noodgedwongen op voorhand kopen. Je hebt een maxi cosi nodig om je baby naar huis te brengen van het ziekenhuis, ook een slaapplaats, een basispakket luiers etc zijn onvermijdelijk. In de tabel onderaan deze post kan je zien wat wij op voorhand in huis hebben gehaald.

In mijn ogen zit er iets scheef met het concept van geboortelijsten. Je wordt vaak aangeraden om er vooral nuttige producten op te zetten, maar het is dan een beetje vijgen na Pasen. Familie en vrienden die iets willen schenken, moeten wachten tot de baby geboren is en tot ze het geboortekaartje krijgen voordat ze toegang tot de geboortelijst hebben. Tenzij ze er expliciet naar vragen. Als ik in de toekomst zwangere vriendinnen heb, zal ik ze nu op voorhand vragen of er iets is dat ze graag krijgen, ook al is de baby nog niet geboren.

Je kan uiteraard ook alleen “ leuke extra’s” op je geboortelijst zetten, of materiaal dat je pas later nodig hebt.

De geboortelijst van Zoé werd bij Multi Bazar aangelegd, dat is in mijn geboortestreek waar de meesten van mijn familie wonen. Ze hebben een groot aanbod producten en het is ook mogelijk om online te kopen, wat handig was voor mijn vrienden in Brussel en de familie in Frankrijk.

Met veel liefde gemaakt ❤

Omdat ik van naaien en goede deals hou, heb ik ook enkele dingen zelf gemaakt. De eerste badhanddoeken, het speeltapijt en bergen hydrofiele doekjes (de stofjes heb ik bij babystofjes.nl besteld). Er stonden nog veel andere dingen op mijn lijstje die ik wou maken, maar ik heb die uiteindelijk geschrapt. Ik had niet genoeg energie en tijd meer voor de bevalling en eens Zoé er was, kon ik ook geen tijd meer maken om nog te naaien. Zo wou ik een hele collectie toffe gadgets van Little Dutch namaken. Ik heb die na lang twijfelen op de geboortelijst gezet. Wie weet krijg ik het wel van iemand cadeau. Net voor de geboorte probeerde ik nog een voetenzak te maken, maar ik moest me letterlijk naar de naaimachine slepen. De stof was geknipt en al, maar ik was doodop. We hebben Zoé goed ingepakt en een dekentje op haar gelegd toen we van het ziekenhuis naar huis kwamen. Dat werkte goed en de rit was toch niet zo lang.

stofjes voor baby
De stofjes voor alle babyprojecten!

Mijn moeder had ook enkele schattige dekentjes, een nestje en eerste kleertjes voor Zoé gebreid, gehaakt en genaaid. Alles is veel te schattig! Met de kleertjes is ze net een popje. De dekentjes zijn super zacht en we gebruiken ze voortdurend.

Binnenkort zullen oma en ik ook samen naaien. We gaan wasbare luiers maken. De stof is besteld en is bij mijn moeder aangekomen. We maken alleen de luiers en boosters. De overbroekjes heb ik bij Blabloom gekocht. Nog zoiets schattigs! Ik zal het nog jammer vinden dat ze met kaka besmeurd zullen worden, haha. Thuis ligt er ook stof klaar om herbruikbare vochtige doekjes te maken. Dat is niet zo dringend, want voor de geboorte heb ik er een grote hoeveelheid van aangekocht toen ik het in promotie zag.

Overzicht van de uitzet

Hieronder geef ik je de lijst van mijn uitzet, waar ik het gekocht heb, de prijs, hoeveel ervan en of ik het je zou aanraden om (op voorhand) te kopen.

Naam productPrijs (in euro)HoeveelheidOpmerking
Op stap
Kinderwagen/ maxi-cosi200-30001Dit is onmisbaar! Je kan die spotgoedkoop of extreem duur vinden, maar ik ga ervan uit dat als ze op een legale manier in België te koop zijn, ze aan een voldoende grote reeks veiligheidsvoorschriften voldoen ongeacht de prijsklasse.
Autospiegel201Dit is een spiegel om naar je kindje te kijken als die achteraan in de maxi-cosi zit. Je kijkt via jouw achteruitkijkspiegel in de andere. We hebben dit niet op voorhand gekocht, het staat op de geboortelijst.
Reisbed1601Dit is minder dringend, maar als je van plan bent om verplaatsingen met overnachting te doen, dan heb je dit zeker nodig.
Voetenzak voor kinderwagen701Dit houdt je kindje lekker warm tijdens wandelingen! Ik ging er eerst eentje zelf naaien, maar heb uiteindelijk de voetenzak die op de geboortelijst stond zelf gekocht.
Muggennet maxi-cosi151Noodzakelijk in de zomer, want je wil niet dat je baby onder de muggenbeten zit. Als je baby in de winter geboren is, dan is dat natuurlijk minder dringend.
Musketons voor kinderwagen92Handig om je (luier)tas aan te hangen.
Regenhoes voor maxi-cosi151In België heb je dit zo snel mogelijk nodig, want regen kan op elk moment vallen. (tenzij in de extreem droge zomers die we momenteel ervaren)
Speeltje voor maxi-cosi301Minder dringend, maar leuk zodra je baby goed kan zien. Onze dochter valt momenteel direct in slaap als ze in de maxi-cosi zit, dus dit staat ergens onderaan de prioriteitenlijst.
Verzorging
Vochtige doekjes30 (groot pak)Ik kocht op voorhand een grote hoeveelheid wegwerpdoekjes bij Kruidvat. Er was een actie 2+2 van Pampers. Als deze op zijn, zullen we wel naar wasbare doekjes overstappen.
Fysiologisch water8 (doosje)Een voorraad van Nivea gekocht, ook in promo bij Kruidvat.
Luiers maat 051Eén pak van Pampers gekocht, bij Kruidvat. Dit is een maat die je niet lang nodig hebt.
Luiers maat 111/pak van 354Een 4 pakken van Pampers gekocht, tijdens een promo bij Kruidvat.
Wasbare luiers en overbroekjes250-600Dit hebben we nog niet, maar zullen we binnenkort wel zelf maken.
Tetradoeken12/m stofoneindig veel (minstens 6 van 50x50cm)Deze heb ik zelf gemaakt met stof die ik via babystofjes.nl heb besteld. Op die manier kon ik leuke motiefjes hebben, maar de prijs drukken. Ik maakte doeken van 70x70cm, 50x50cm en een reeks kleintjes. Het is heel eenvoudig: je knipt vierkanten en naait de rand om. Voilà, je hebt een tetradoek.
Badhanddoeken12/m stof3Ook zelfgemaakt met bamboe badstof. Voor de rand heb ik een contrasterend kleur gebruikt en een stretch biais genaaid met de coverlock van mijn moeder, maar je kan ook de rand omplooien en dat vastnaaien of een niet-rekbaar biaislint en een normale naaimachine gebruiken.
Kam en haarborstel5-201Ik kocht via bol.com een houten versie, maar vond ook een kammetje en borstel in de “gadgettas” die we in het ziekenhuis kochten en er zaten er ook in het manicuresetje.
Commode/ verzorgingstafel50-3001Niet noodzakelijk, maar wel heel handig. Je houdt er alle verzorgingsproducten samen en je verversingskussen ligt erop. Als je daar geen plaats voor hebt, kan je ook een kussen of badhanddoek aan de kant houden en op bed leggen om je baby te verversen.
Borstcompressen192 sets van 16 stuksWegwerp of herbruikbare? Ik ging onmiddellijk voor herbruikbare. Ze zijn redelijk dik, maar aangezien ik de eerste drie maanden toch voor alle vestimentaire rampen “geëxcuseerd” ben, ga ik voor de wasbare versie. En ze vallen eigenlijk zo hard niet op, hoor.
Verversingskussen10-251-2Net hard genoeg en toch lekker zacht om je baby op te verversen. Je legt er een badhanddoek of een overtrek op zodat de billetjes niet te koud krijgen. Ik naaide zelf de overtrekken. Onder de tabel kan je een foto vinden. Heb je geen plaats of vind je dat te duur? Dan kan je een badhanddoek dubbelplooien en dat als verversingskussen gebruiken.
Badje20-1001Een badje geven is zooo heerlijk! Het moment dat je baby in het water gaat (ik hoop dat dat voor alle baby’s zo is) zie je op hun gezichtje pure ontspanning.
Badthermometer6-301Ik wou een groene om samen te gaan met de kleur van het potje en opstapje. Aangezien ik nogal achterdochtig ben met alles dat elektronisch in de buurt van water komt, heb ik een klassieke badthermometer genomen.
Koortsthermometer15-1501Hiervoor heb ik me door emoties laten leiden… en een complexe digitale koortsthermometer genomen die je op het voorhoofd of in het oor kan gebruiken. Toen we uit het ziekenhuis kwamen en in het tasje met verzorgingsproducten keken, vonden we er echter drie klassieke in!
Manicureset251Thing of evil, gift from heaven. Krassende nageltjes kunnen vreselijk pijn doen op je borsten als je borstvoeding geeft en je baby kan zichzelf ook krabben en wondjes geven met zijn lange nageltjes. Pas wel op: gebruik zo lang mogelijk de nagelvijl en werk alleen aan de nageltjes als de baby diep slaapt. Anders riskeer je in de vingertjes zelf te knippen en dat wil je echt niet meemaken. 
Peertje om neus te snuiten61Wij hebben zo’n zuigtoestelletje, maar gebruiken het momenteel niet zo vaak. Eerst doe je fysiologisch water in de neusgaatjes waarna je het snot eruit laat lopen of je zuigt het eruit (je kan het snot niet in je mond krijgen). Het is wel nogal extreem, waardoor ik het liever niet gebruik. Ik zou het niet op voorhand kopen, tenzij je in een snotseizoen zit.
Luieremmer en vullingen25-751Niet op voorhand gekocht, staat wel op de geboortelijst. Vooral als we met vaste voeding beginnen zal dit handig zijn, om de geur van de luiers tegen te houden. Elke luier wordt hierdoor apart ingepakt. Met de wasbare luiers is dit natuurlijk niet te combineren.
Doos voor vochtige doekjes5-202Niet op voorhand gekocht. Het is voor wegwerpdoekjes gemaakt, maar ik zie er het nut niet van in. Wij zullen het voor de wasbare doekjes gebruiken. Een doos voor de propere en een doos voor de vuile. Je kan daar gelijk welke doos voor gebruiken, als je die maar kan poetsen.
BijtringKan op de geboortelijst. Dit is absoluut niet dringend.
Babytandenborstel2Kan op de geboortelijst. Dit is absoluut niet dringend.
Toiletpotje1Kan op de geboortelijst. Dit is absoluut niet dringend.
Opstapje1Kan op de geboortelijst. Dit is absoluut niet dringend.
Slapen
Slaapzak20-802We dachten eerst om te starten met inbakeren, maar onze dochter leek er geen nood aan te hebben. We gebruiken nu alleen nog de slaapzak. Je moet er minstens één op voorhand hebben, maar twee is gemakkelijker voor als er eentje in de was zit.
Babyfoon1001Dit stond op de geboortelijst en hebben we intussen gekregen, maar nog niet in gebruik genomen. In ons appartement staat de ene deur altijd open en we hebben goed zicht op de baby overdag. ‘s Nachts slaapt ze naast ons en dan heb je ook geen babyfoon nodig. Dit zal wel handig zijn als we op verplaatsing zijn en als we in ons huis zullen wonen waar ze haar eigen kamer zal hebben. (Neem er zeker een met camera! Zo kan je zien of het om slaapgeluiden of echte weengeluiden gaat)
Matras40-1501We hebben geen bedje, maar wel een matras bij IKEA gekocht. Dit is voor als onze dochter niet meer in haar nestje kan slapen. Ik zou het niet meer op voorhand kopen, omdat onze dochter nu al bijna twee maanden in haar nestje slaapt.
Nestje Doomoo801Heel handig! We hebben er twee: een van Doomoo die we gebruiken voor ‘s nachts en een die mijn moeder heeft gemaakt. Die laatste gebruiken we voor dutjes overdag en ligt in de woonkamer. Dit moest dus klaarliggen voor we met onze dochter thuiskwamen. Ze is wel bijna uit haar nestje gegroeid, dus we zullen binnenkort naar de matras overstappen.
Matrasbeschermer121Dit is voor als de matras in gebruik is, dus het was eigenlijk niet nodig om dit op voorhand te kopen.
Matrasovertrek103Ik heb er twee zelfgemaakt en een gekocht bij Hema.
Eten
BorstvoedingsBH20-803Ik heb dit niet op voorhand gekocht, omdat ik geen idee had hoe mijn borsten zouden zijn na de bevalling en bij de start van de borstvoeding. Na een week ben ik er wel om gegaan en heb ik er enkele extra online besteld. Ik ben geen grote fan van BH’s en als ik voel dat ik nog niet veel melk heb, draag ik er geen, omdat ik dan geen compressen “vast” moet steken.
Handkolf351Deze kocht ik op voorhand via bol.com, omdat ik zeker wou kunnen afkolven als ik van het ziekenhuis thuiskwam. Ik heb het tot week vijf gebruikt en nu heb ik een elektrische borstkolf. Dit gaat dubbel zo efficiënt.
Melkflessen151-3Mijn schoonmoeder die jaren in een apotheek werkte, heeft me die van Avent aangeraden. Dat merk heeft er die specifiek ontworpen zijn om in combinatie met borstvoeding te gebruiken. Ik had het op de geboortelijst staan, maar wenste dat ik het al op voorhand in huis had. Na een controle in het ziekenhuis heb ik in de plaatselijke apotheek een flesje gekocht.
Flessenborstel5-151Dit heb ik niet direct gekocht, omdat je ook met een proper sponsje de flessen kan uitkuisen.
Droogrek voor flessen15-301Dit hoef je niet noodzakelijk op voorhand te kopen. Je kan je flesjes ook op een propere keukenhanddoek laten drogen.
Slabbetjes5-206Pas na enkele weken ben ik slabbetjes beginnen gebruiken, om de kleertjes te beschermen van terugkomende melk. Daarvoor heb ik die kleine kotsjes en de daarmee samengaande vuile kleertjes omarmd. Je hoeft dit dus niet op voorhand te kopen.
Voedingskussen30-801Ik dacht dat ik het nodig zou hebben en mijn moeder vond er eentje tweedehands voor een prikje. Momenteel gebruik ik het niet. Het lijkt me te ingewikkeld om een goede positie te vinden als je baby grote honger heeft en alles dringend lijkt. Ik zou het dus niet meer in huis halen.
Potjes voor snackDit is iets voor later en niet zo dringend.
BekersDit is iets voor later en niet zo dringend.
Eetgerei als bordjes, lepels en vorkjesDit is iets voor later en niet zo dringend.
Potjes voor melkpoederAls je geen borstvoeding heeft, dan is dit heel praktisch. Je kan op voorhand de juiste hoeveelheid poeder in de potjes doen om dan onderweg vlot melk te maken. Ik kreeg er twee van een van mijn schoonzussen. Het zal misschien van pas komen als ik later met de borstvoeding stop.
Ontspanning
Knuffelbeer3Niet nodig bij een pasgeborene. Je mag die niet in het bed leggen voor verstikkingsgevaar. Je krijgt ook van Jan en alleman knuffelberen. Als je er eentje echt mooi vindt, kan je die wel in het drievoud kopen voor later. In het drievoud, zodat je er altijd op voorraad hebt als er een in de was zit of verloren gaat. (drama-proof)
Speeltapijt30-1001Heb ik zelfgemaakt! Zie de foto’s onder de tabel. Je zou het op je geboortelijst kunnen zetten, maar ik vond het heel fijn dat ik al snel mijn dochtertje erop kon leggen om samen naar boekjes te kijken.
Relax/ wipstoel1001Dit is niet zo dringend, maar ik zou niet te lang wachten om dit aan te kopen (of te krijgen). Op een bepaald moment werd het duidelijk dat Zoé het beu was om ofwel in onze armen te zitten of om in haar nestje te liggen. Ze wou meer zien! In de relax was dat mogelijk.
Speeltje met muziek om te slapen1Dit vind ik niet echt nodig om op voorhand te kopen. Het stond wel op onze geboortelijst, maar is meer iets voor later.
Fopspeen152Er wordt afgeraden om een tuutje te gebruiken als je borstvoeding geeft. Wij hebben daarom in de eerste vier weken geen tuutje gebruikt. Hierna hebben we het toch geprobeerd om haar wat te kalmeren op een moment dat ze non stop wou drinken en ik ongelofelijk moe was. Ze liet de melk ook vaak uit haar mond lopen en haar buik rommelde veel. Het tuutje zorgde voor rust. We geven het haar af en toe als we er niet in slagen om haar op een andere manier te kalmeren. Het is in mijn ogen niet nodig om dat op dag één in huis te hebben.
Draagdoek601Dit wou ik absoluut op voorhand in huis hebben. Na enkele dagen thuis van het ziekenhuis heb ik haar voor het eerst zo gedragen. De doek is een beetje complex om te gebruiken in het begin, maar na enkele keren is het geen probleem meer. Houd je het liever simpel? Kies dan zeker voor een draagzak die al op de juiste maat is. Het is niet onmisbaar op de eerste dag, maar na een week zou ik het toch in huis halen. Aangezien je na een week waarschijnlijk nog niet echt naar een winkel wil sjokken, koop je die het best dus op voorhand.
Speeltjes voor later“voor later”
Doosje voor fopspeen1Lijkt me niet dringend. Ik heb het nog niet in huis.
Kledij
Body prematuur3/stuk1Eéntje op voorhand in huis halen, want je weet nooit.
Body maat 503/stuk6Je zal van moeders en tantes misschien horen dat je vooral maat 56 in huis moet halen, maar koop gerust maatje 50. Onze dochter was zogezegd “groot” en ze moet nu pas, na vijf weken, naar maat 56 overstappen.
Body maat 563/stuk6Ik zou ze niet meer op voorhand kopen.Voor de meeste body’s ben ik naar Zeeman gegaan. Ze zijn daar goedkoop! De kans is groot dat je baby na een uur de body heeft ondergekakt… Dus je wil echt geen 7 euro aan klein stukje ondergoed besteden. In Kiabi hebben ze pakketjes met leuke afbeeldingen op. Ik kocht er enkele om af te wisselen. Het moet niet allemaal functioneel zijn in mijn ogen.
Body lange mouw maat 503/stuk6Deze vind je vooral met het “overslag” model. Wij hebben een grote voorkeur voor dit type. Het lijkt eerst ingewikkeld met heel veel drukknopjes, maar eens je het doorhebt, gaat het vlot. Je vindt ze vooral met lange mouwen, maar soms vind je er ook met korte, bijvoorbeeld op de online shop van Zara.
Body lange mouw maat 563/stuk6Ik zou deze niet meer op voorhand kopen.
Pyjama prematuur8-10/stuk1Om zeker iets in huis te hebben mocht je baby te vroeg komen.
Pyjama maat 508-10/stuk2Twee pyjama’s is het absolute minimum. Drie is beter.
Pyjama maat 568-10/stuk2Deze zou ik ook niet meer op voorhand kopen. Het is leuker om na enkele weken extra kleertjes te kunnen zoeken in de juiste maat.
Truitje15/stuk1Mijn moeder had er enkele gebreid. Met ééntje heb je genoeg in het begin. Voorzie ook een jasje met muts om je baby buiten gaat wandelen warm te houden.
Set kledij maat 5020/set6Ik had er 6 voorzien, maar minder ging ook voldoende zijn. Ik kocht ze bij Kiabi en Zeeman.
Set kledij maat 5620/set6Dit heb je niet op voorhand nodig.
Sokjes2/paar6Ik had er 6 paar voorzien, maar dit was volledig nutteloos. Zoek liever pyjama’s en broekjes waar al voetjes aan hangen. Sokjes gaan voortdurend verloren! Van een collega van mijn man kregen we ook pantoffeltjes die niet afvallen: Kings & Rebels. We gebruiken deze elke dag. Ik zou alleen deze kopen, twee of drie paar en steeds mee in de was.
Andere
OpbergersZo veel je nodig hebt.Duizend-en-één dingen om weg te steken. En het zijn vooral kleine prutsjes. In dozen, manden, met of zonder deksel, wel of niet stapelbaar kan je alles een plaats geven. Zoek de efficiëntste methodes om tijd en stress te besparen.

Hier volgen nog enkele foto’s van naaiprojectjes voor Zoé.

overtrek verversingskussen
Overtrek voor het verversingskussen. (4 stuks)
matrasovertrek
Matrasovertrek (2 stuks)
onderkant matrasovertrek
De achterkant van het matrasovertrek.
speeltapijt met pop
Het speeltapijt met de pop Otto erop.
hydrofiele doeken
tetradoeken
De geknipte hydrofiele doekjes. De rand moet hier wel nog genaaid worden.
roze badhanddoek
De badhanddoeken afgewerkt met mijn moeders coverlock.
hoog contrast kaartjes
Kaartjes met een hoog contrast.

Conclusie

Om af te sluiten: je zal ongetwijfeld nog veel lijstjes tegenkomen als je jouw baby-uitzet aan het samenstellen bent. Probeer vroeg genoeg te beginnen en te beslissen wat er bij jou in huis moet komen zodat je hormonen het niet van je overnemen en je nodeloos veel kosten maakt. De kans is echt groot dat je naar het einde van de zwangerschap toe graag veel nieuwe dingen zal kopen om je “nestje” in te richten. Veel succes!

0 comments on “De baby-uitzet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: